torsdag 12. februar 2009

TV2 MÅ SKJERPE SEG – FOTBALL TIL FOLKET!

Det var mange som hadde gledet seg til gårsdagens landskamp mellom Tyskland og Norge. Men dessverre sviktet TV2 i rollen som allmennkringkaster, og sendte kampen på nett. Noe som gjorde at bare et fåtall mennesker fikk oppleve at nye-Drillos slo Tyskland.Dette er helt og holdent TV2s ansvar. De kjøpte sine rettigheter til kampen direkte fra det tyske Fotballforbundet, og valgte selv ikke å sende kampen på tv. Dette er en avtale som verken Norges Fotballforbund eller offentlige myndigheter har kunnet påvirke.I den ordinære fotballavtalen som omfatter toppfotball og landskamper spilt i Norge, er dette regulert i avtale mellom Norges Fotballforbund og TV2. Norges Fotballforbund har som en av forutsetningene i avtalen at TV2 skal operere som allmennkringkaster, gjennom at de skal få fotball ut til folket!Vårt klare budskap til TV2 er: Skjerp dere!!! Fotball til folket!!!!!
Støtt facebook-gruppen: TV2 MÅ SKJERPE SEG – FOTBALL TIL FOLKET!

1 kommentar:

 1. Hei Gunn Karin!
  Fotball til folket sier du, greit nok, og jeg leser sammenhengen, men ikke tving dette på alle ufrivillig..det er ikke alle som vil ha dette...

  Her er sjeler i Norges rike som sliter med støy fra nyanlagte fotballanlegg med stor aktivitet. Det er dette som legges til rette for politisk hos AP.
  Arbeidet som Giske og Kirke og Kulturdepartementet har nedsatt i samarbeid med en privat norsk organisasjon, her NFF, setter folkehelsen overordnet privatpersoners helse i støy og høy aktivitets øyemed...
  Du viser til avtalen som verken det offentlige eller NFF kan påvirke. I saker rundt NFF så er jo det offentlige og NFF nærmest en og samme organisasjon da samarbeidet mellom dept. og NFF har smeltet dem sammen som meningsfeller gjennom de senere år.
  Spørsmål så:Hvor er det blitt av "det private rom" og "det offentlige rom" i en slik sammenheng? Er fotball blitt både kultur og religion? Etterhvert som statskirken krymper vokser fotballen...mye kan tyde på at man har gått for langt...er kunstgressbaner vår tids avgud og kirkerom? Jeg er ingen religiøs mann men har prøvd motstykket til populistisk fotballutvikling i mange år og tror ikke at dette vil gi en rett samfunnsutvikling da man nå fortrenger deler av vårt demokratiske samfunn til fordel for en annen part.

  Fotball må selvfølgelig sendes på tv. Dette er greit nok, men hva med begrensede doser? Det er greit at staten så gjerne vil gi et "opium til folket" men jeg er redd at vi nå har kommet inn i en ond sirkel som vil gi oss en hel generasjons kulturtapere fordi fotballen skulle redde verden.

  SvarSlett