torsdag 19. februar 2009

Grumsete om Hadia Tajik

En blogger på TV2s nettsider skriver ”Hadia Tajik fremstår som moderne, fresh, kvikk, åpen og liberal. En tilsynelatende godt integrert kvinne med utdannelse og karriere. Nå er hun avslørt som en av dem som står for det mest dramatiske forsøket på å påføre landet begrenset ytringsfrihet og tilpasse politiet og domstolene til islamistenes krav. Det er utrolig og grenser mot landsforræderi. Saken bør være en vekker. Utdannelse, integrering og tilsynelatende liberalisme er bare skalkeskjul. Tar vi sjansen på å tro at ikke alle er likedan?” Dette er en fordomsfullt og rasistisk uttalelse. Jeg er opprørt over behandlingen en ung, dyktig politiker med minoritetsbakgrunn får. Medias massive fokus på Tajiks rolle i denne saken nører opp under grumsete holdninger. Jeg stiller spørsmålet: ville en etnisk, norsk politisk rådgiver blitt utsatt for det samme mediekjøret som Hadia Tajik? Neppe! Media vet like godt som meg at en politisk rådgiver i et departement ikke har noen instruksjonsmyndighet overfor embetsverk i motsetning til statsråden og statssekretærer Når media forsøker å gi Hadia Tajik skylden, er det bevisst eller ubevisst, fullstendig skivebom.

2 kommentarer:

 1. Takk for siste, Gunn Karin. Jeg vet ikke om du husker meg, men da jeg gikk på Adolf Øien fra 1988-91 hadde vi mange diskusjoner hvor jeg var aktiv i Unge Høyre.

  Hvis Tajik har vært en av pådriverne for å få hijab i politiet, er det helt legitimt å kritisere henne for det, og det er ikke da snakk om rasisme. Selv om hun er pen og sjarmerende, må også hun holdes ansvarlig for sine politiske standpunkter og hva hun har gjort i denne og andre saker.

  Når det er sagt, er det mye som tyder på at dette er en villet politikk fra regjeringen og at de har skjøvet Astri Aas-Hansen og Hadia Tajik foran seg. Her har forresten den offentlige kritikken vært mye sterkere mot Aas-Hansen enn Tajik. Det er Aas-Hansen som har mest erfaring.

  Uansett er det rimelig å anta at begge rådgiverne er sterke forkjempere for hijab i politiet, men jeg de er på ingen måte alene. Jeg vet ikke hvor mye du leser Document.no, men her har Hans Rustad flere glitrende kommentarer, blant annet Får vi svar?

  Han skriver blant annet:

  Hvis hijab har vært diskutert i hele høst - med Storberget - har ikke statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik kuppet saken. De har i så fall gjort det på vegne av, eller i samforstand med andre. Men det er plausibelt at man kuppet motstandere i eget parti.

  Jeg har hele tiden trodd at sterke krefter ønsket en hijab-lov. Så sent som onsdag henstilte den rødgrønne justisfraksjonen om at Storberget måtte avblåse debatten, dvs. skrinlegge saken. At Stoltenberg sto i spørretimen onsdag og forsvarte en bred, åpen debatt, sier noe om hvor mye man har satset på saken. Så kompromittert saken var blitt, betød dette noe helt annet enn debatt: det betød at statsministeren ikke ville avblåse en sak som skadet partiet.

  Spørsmålet blir: hvor ligger ansvaret?

  Det synes å være en fraksjon av moderne, fremadstormende politikere som ville markere hvor progressive de er med å inkludere de religiøse jentene i politiet:

  Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Helga Pedersen, Knut Storberget, Kristin Halvorsen. De har kjørt saken, lenge etter at den var kompromittert.

  SvarSlett
 2. Du Gunn Karin Gjul, du stiller deg bare i rekken av naive rødgrønne tullinger som ikke fatter hva rasisme faktisk er!

  Det er en skam at slike som deg får uttale ordet rasisme for du vet faen med ikke hva det er!

  Det er slike som deg som ødelegger ordet rasisme og i samme slengen skaper mer virkelig rasisme.

  Tro meg, jeg har merket sann rasisme på kroppen!

  -pakistaner..

  SvarSlett