mandag 23. februar 2009

Frp vil sende kvinner hjem

Frp vil tydeligvis blåse liv i husmora fra 50-tallet. Det virker i hvert fall slik når man leser forslaget til partiets nye familiepolitikk. Frp foreslår der å gi skattelette, fornyet kontantstøtte og sosial støtte til foreldre som vil være hjemme. Dette er tiltak som vi vet vil sende kvinner tilbake til kjøkkenbenken. Hvorfor? Jo, fordi kvinner tjener dårligere enn menn, de jobber oftere deltid og har gjerne dårligere samvittighet for barna. Arbeiderpartiet vil gi foreldre både tid med barna og mulighet til å jobbe. Derfor sørger vi for gode foreldrepermisjonsordninger og rekordutbygging av barnehageplasser. Vi vil altså verken sende kvinner eller menn hjem, men heller gi dem tid til både barna og jobben.

3 kommentarer:

 1. Skjønner ikke hva som skulle være så galt med de forslagene. Det er jo ikke sånn at man vil presse kvinnene hjem, bare gi dem muligheten til å tilbringe mer tid hjemme med barna mens de er små. En sånn mulighet kan antagelig bidra til økt livskvalitet for mange familier.

  50-tallet var noe fundamentalt annet, da var kvinner i praksis ekskludert fra størstedelen av arbeidslivet.

  Synes også man bør være ærlig og realistisk nok til å innse at det finnes biologiske forskjeller som gjør det mer naturlig for kvinner enn for menn å konsentere seg om barn og omsorg.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Har du klart å finne ut om denne politikken bare skal gjelde for "etnisk norske kvinner?" Innvandrerkvinner som tar imot kontatstøtte, er hjemme og passer barn og ikke går ut i arbeidslivet og blir skattebetalere - de skal vel fortsatt ha status som snyltere og parasitter går jeg ut i fra?

  SvarSlett