mandag 6. september 2010

Opposisjonens barnehagebløff

Opposisjonspartiene har de siste dagene kritisert regjeringen for at det ikke er full barnehagedekning. Det er lett å kritisere uten selv å løfte en finger. For sannheten er at opposisjonspartiene i mindre grad har stått på barrikadene for barnehageutbygging. De har vært negative til lovfestet rett til barnehageplass. Og de har aldri foreslått eller bevilget penger til løpende opptak til barneplass. Opposisjonspartiene har tydeligvis ikke forstått at det er politisk vilje, lovfestet rett til barnehageplass og penger som har gitt rekordmange barn plass i barnehage under den rødgrønne regjeringen.

Men jobben er ikke gjort en gang for alle. Fortsatt har vi et lite stykke å gå før de aller minste også er sikret en plass. Men vi er på vei, og vi gir oss ikke før alle som ønsker det har fått en barnehageplass. Det kan opposisjonen være helt trygg på. Og så håper jeg at opposisjonspartiene i fortsettelsen vil la være å kaste stein, når de selv sitter i glasshus.

3 kommentarer:

 1. Hei Gunn Karin.
  Nå har det seg slik at det ble et bredt barnehageforlik under Bondevik2.
  (http://www.regjeringen.no/nb/dokumentarkiv/stoltenberg-ii/kd/tema-og-redaksjonelt-innhold/redaksjonelle-artikler/2006/barnehageloftet/historikk-om-barnehageforliket-.html?id=213265)

  Ikke lenge etter dette forliket overtok de rødgrønne med Kristins løfte om å gå av om de ikke klarte full dekning på 2 år, som du kanskje husker.

  Så - når du sier at opposisjonen ikke har løftet en finger regner jeg med at dere i regjeringen ikke løfter fingre når dere lager lover, slik du beskylder Bondevik2 for.

  Nå er det en gang slik at det er dere som sitter med makta. Det er deres politikk som føres og vi ser at dere har funnet på regler om at barn må være født i løpet av sånn og sånn dato, søkt om plass innen sånn og sånn dato osv. Og - da blir det slik at noen faller utenfor de datoene.
  Det er en konsekvens av deres regler og datoformuleringer. Sånn er det bare.

  Jeg ser forøvrig at forslaget om utbyttetak i barnehager er satt på vent. Fornuftig :)

  SvarSlett
 2. Slik regjeringen behandler privatebarnehage eiere og beskriver oss er det svært sårende og demotiverende.Risikoen for å selge virksomhet til større aktører øke hver dag denne nelatende og stigmatiserende hersingen fortsetter.Det er vi som har gjennomført den vedtatte politikken fra eit samlet Storting.Det er avært skuffemde og billige poenger og motiver bak denne hersen som Regjering fremfører.

  SvarSlett
 3. hei
  noe helt annet - men ble så glad da jeg så saken i afteposten om at fedre skal få pappa-perm selv om mammen er ufør! Uretferdig både for far og barn at de ikke har fått det tidligere. Fint at du og Audun har fikset det.
  Klem

  SvarSlett