tirsdag 23. desember 2008

Har du mot til å bry deg?

Ja, da begynner juleferden å senke seg over hele landet. Uansett tro, er julen en kjærkommen pustepause for de fleste av oss. Vi er sammen med familie og venner, og nyter god mat og drikke sammen. Vi gir gaver til hverandre, og sender julekort til venner og familie. Julen er for de fleste kos og hygge.

Men for noen er ikke julen forbundet med hygge i det hele tatt. For i julehøytiden sitter også mange alene, og ensomheten blir enda sterkere enn i hverdagen. Noen har opplevd sorg i julehøytiden. De forbinder julen med tap og savn, og vil helst bli ferdig med desember fort.
Mens mange barn gleder seg til jul, skriver ønskelister og venter på julenissen. Er det mange barn som gruer seg til julen, fordi for dem er julen forbundet med at far eller mor drikker gjennom hele julen. Eller at de ikke får julegaver denne julen, fordi familien ikke har råd.

Alt dette er jul i Norge. Kanskje kan vi alle bidra til å gi en julegave til de som føler at julen ikke er så hyggelig, ved å gi en utstrakt hånd. Ring på hos naboen for å ønske god jul, og bry deg hvis du får mistanke om at unger opplever fulle foreldre i jula. Hjelpen til disse ungene er bare en telefonsamtale unna. Har du mot til å bry deg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar