tirsdag 12. april 2011

Lavere lønn med Høyre

Høyre påstår at konkurranseutsetting gir høyere lønn for kvinner. Det er en ren bløff. Kvinner vil faktisk tjene langt mindre med Høyres forslag. Eksempler viser at når kommuner privatiserer helsetjenestene får kvinnene dårligere lønn, pensjonsvilkår og overtidsbetaling.

Høyres forslag om kompetansepott for å utligne lønnsforskjeller, vil i realiteten skape større forskjeller. Det samme vil Høyres kampsak om å legge fedrekvoten død. Men en ting er sikkert. Høyres forslag om å fjerne formuesskatten nytter ikke når du vet at de som tjener på det er menn. Eller å fjerne pappakvoten, når du vet at det vil få kvinner til å marsjere tilbake til kjøkkenbenken. Dette er Høyres likestillingspolitikk. Den fører til alt annet enn likestilling.

Jeg fikk i dag spørsmålet ”Hvorfor har ikke AP klart å løse likelønnsproblemet når de har sittet i regjering så lenge”? Mitt svar er kanskje kjedelig, men sant – det tar tid, prioritering og flere tiltak. Således er stortingsmeldingen om likelønn som debatteres i dag er et viktig skritt på veien.

2 kommentarer:

  1. Dette er helt herlig, Gunn Karin!
    Nå har du ikke for vane å svare eller gå inn i diskusjoner her, men jeg skal i allefall fortelle deg mitt syn.

    Bedrifter i Norge i dag møter et Innovasjon Norge som sier : "Hadde du vært kvinne fra vestlandet hadde du fått støtte, men du er mann fra østlandet og da får du ikke".
    Altså : Likestilling i dag er ikke likestilling, det er kvinnekamp.

    Når du så går til angrep på fjerning av formuesskatt så tenker du heller ikke på næring. Du tenker kvinnekamp og ikke likestilling.
    En endring av skattenivået hvor som helst i reglementet vil ramme noen kvinner eller menn mer enn den andre parten.
    Er det slik at du kun støtter skatteendringer som øker skattenivået på menn ?
    Det er jo det eneste mann kan trekke ut av resonementet ditt om formuesskatten.

    Når det gjelder fedrepermisjonen så er det slik at mennesker som klarer å lage barn, være gjennom et sundt svangerskap, fødsel, gjerne dåp og planlegger oppdragelse også klarer å avtale hvem som skal være sammen med barnet når.
    Det er slik at fedrepermisjonen i dag er frivillig. Man mister riktignok den tiden om faren ikke tar ut tiden, men den er frivillig.

    Om det er en kvinne som er grunder så er det best for familien om faren er mest hjemme med barnet. Dette fordi arbeidsplassen er langt mer sårbar enn din elskede offentlige sektor med gjerne stillingsværn.
    Likeledes er det slik for menn.

    Jeg tar en Siv og sier at jeg er dypt rystet og sjokkert over at du, som liksom skal være i næringskomiteen, er opptatt av kjønsroller mer enn du er av jobben din.
    Kanskje du skal søke deg over til likestillingskomiteen i stedet for ?

    Det helt kjønnsuavhengige ting du tar opp her. Skatt skal treffe folk uavhengig av kjønn. Bedrifter skal startes og støttes ut fra næringsprinsipper og ikke kjønn.
    Og pleie og oppdragelse skal ikke reguleres - det må de nærmeste selv finne ut av.

    Jeg har tidligere skrevet til deg om dette med støtte til kvinner i distriktet som menn i byer ikke får.
    Spør deg selv i ferien som kommer : Hvordan skal vi lage næring i dette landet ?
    Hvordan skal vi politikere lage rammer for næring ?
    Er det kjønn ? Eller er det ide og bedriftsgrunnlag som skal gjelde ?

    Det er nemlig ikke næringslivet som bestemmer. Det er deg. Du bestemmer. Hvordan vil du lage fremtiden ?

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett