fredag 25. mars 2011

Det må en trangsynt mann til……

Det er med forbauselse jeg følger debatten om spillefilmkonsulent Nikolaj Frobenius sine uttalelser i forbindelse med filmen PAX. Det må en trangsynt mann til for å konkludere med at årsaken til lave besøkstall, skyldes at filmen har kvinnelig regissør. Snakk om tullprat!!!

Hvis Frobenius teori skulle være riktig, så ville det bety at alle mannlige regissører har kassasuksesser med sine filmer. Og så er jo ikke tilfelle. I tillegg er det mange kvinnelige regissører som har hatt filmsuksesser. Hadde man kunnet forutse hva som slår ann, så hadde det vært fulle hus på alle kinoer på alle norske filmer. Men heldigvis for filmkunsten og for publikum, så tør norske filmskapere mye mer enn å gå den ”sikre” veien. Egentlig bør dagens filmskapere eksprimentere enda mer. Vi burde ha flere filmer som ikke ble ”kassasuksesser”, for det er bare slik norsk film kan bli bedre. Samtidig som at mangfoldet sikres.

Jeg regner med at sjefen for filminstituttet tar en runde i eget hus etter denne debatten, og forsikrer seg om at slike umoderne holdninger ikke får gjeninnta veggene i Norsk Filminstitutt.

1 kommentar:

 1. Det er ikke kjønnet på regissør som er viktig.
  Det som er saken er at filmen ikke villet fått støtte om regissøren var en mann.

  http://www.aftenposten.no/kul_und/article4071513.ece

  Dette forteller oss om diskriminering og om det var en annen gruppe enn menn som ble diskriminert ville venstresiden hylt ut og skreket om FRP politikk!

  Det er også eksempler på fra innovasjon Norge at kvinner får støtte til prosjekter menn ikke får.

  Det er ikke likestillingspolitikk lenger. Dette er kvinnekamp. Fokuset er på å støtte kvinner - ikke på å lage likhet!

  SvarSlett