fredag 19. februar 2010

Pinlig at Aftenposten vraket Tora Berger

Aftenposten har dummet seg skikkelig ut i dag. Avisen har tydeligvis ikke fått med seg at den største sportsbragden og -nyheten i går var at Tora Berger vant skiskyttergull som første kvinne, og at hun med det tok Norges hundrede OL-gull.

Det er underlig at Aftenposten, som går for å være en seriøs avis, ikke har lært seg grunnleggende journalistiske nyhetskriterier. Det får meg til å lure på hvorvidt avisen er mer opptatt av å selge enn å formidle det som faktisk er den største nyheten.

Etter massiv telefonstorm har Aftenposten innrømmet at de har prioritert feil – og det er flott. Problemet er at mediene hver eneste dag gjør tilsvarende nedprioriteringer av norske idrettsjenters prestasjoner. Aftenpostens forside med Emil Hegle Svendsen er ikke tilfeldig. Forsker Gerd von der Lippe har i flere år dokumentert at pressen systematisk ignorerer idrettsjentene og isteden feirer idrettsguttas bragder. Slik skal det ikke være.

Pressen bør for fremtiden skjerpe seg I 2010 bør det være en selvfølge at norske jenters idrettsbragder får like stor oppmerksomhet som guttas.

4 kommentarer:

  1. Selvpisking i Aftenposten i dag. Mer er det ikke å si om det. Flaut, langflat og pinlig er ord som svirer rundt. Beklagelser også på Aftenposten.no Christian, frontsjef Aftenposten.no

    SvarSlett
  2. 1. utgaven hadde forøvrig Tora Berger på front i et opplag på 107', 2. utgaven 180' uten at jeg med det prøver å bortforklare. fattig trøst at Lesjaopplaget hadde Berger...

    SvarSlett
  3. Jeg er hjertens enig i din kommentar!

    SvarSlett