onsdag 2. september 2009

FOTBALL EM 2016 – JA ELLER NEI?

I dag har Norges Fotballforbund invitert kulturministeren til dialog om søknaden om fotball EM – EURO 2016.

Jeg er i utgangspunktet positiv til alle internasjonale idrettsarrangementer man ønsker å legge til Norge. Jeg har vært positiv i spørsmålet om OL i Tromsø, Rally VM, VM på ski, fotball EM for kvinner, fotball EM 2016 m.fl.. Vi er en idrettsinteressert nasjon, som fortjener å oppleve de store mesterskapene.

Uten å ha finlest rapporten fra Norges Fotballforbund, har jeg oppfattet det slik at de provisoriske tribuneanleggene på EM arenaene, vil bli permanent tribuner for klubber som ikke har godkjente tribuneanlegg i dag. Jeg mener det er svært viktig å ha et bevist forhold til etterbruken, og her mener jeg Norges Fotballforbund er på riktig spor.

Jeg synes også det er et spennende at man skal ta hele landet i bruk. 24 byer vil direkte bli involvert i arrangementet, gjennom å være vertsbyer for de enkelte lagene og huse hovedarenaene. Så mange steder har aldri vært i sving under noe arrangement før. I tillegg til at dette ser ut til å kunne bli en folkefest, ser jeg også at dette kan øke interessen for fotball og øke rekrutteringen.

Jeg synes det er viktig at en innen idretten setter seg ”hårete mål” gjennom å ønske store internasjonale arrangementer til Norge. Nå vil tallene fra Norges Fotballforbund og dialogen med Kulturdepartementet vise om konseptet er liv laga. Så vil Regjering og Storting til slutt bestemme om man skal bruke penger på et slikt arrangement.

Prosessen fremover blir spennende - uansett utfall. Skulle vi finne ut at vi ikke skal gå for EURO 2016, så har vi forhåpentligvis lært noe av prosessen til det neste store idrettsarrangementet. Og skulle det bli ja til EURO 2016, så blir det er stor folkefest som berører hele landet. Spørsmålet vi som politikere må stille oss til slutt er: Er det verdt prisen?

4 kommentarer:

 1. lett å bruke andres penger ja

  SvarSlett
 2. ja, vi må ha fotball EM til Norge

  SvarSlett
 3. 7 milliarder... I Norge har vi ikke mindre enn 85.000 barn som vokser opp i fattige familier, og du vil bruke 7 milliarder på 14 dager med fotball??? Har du noe som helst begrep om hvor mye penger 7 milliarder er?
  Følg med nå: Oljefondet har som langsiktig mål å klare 4% årlig avkastning. 4% av 7 mrd er 280 mill årlig. Dersom du setter av 7 mrd i et fond, vil du kunne gi 85.000 barn i fattige familier 3294 kroner årlig, tilsvarende kr 275,- /mnd/per barn. alternativt kan du gi 1098,-/mnd (kr 13.176,-/år) kroner i direkte overføring per barn til 21.250 vanskeligstilte barnefamilier HVERT ÅR I ALL EVIGHET. Men du vil heller se fotball i 2 uker? Hva skyldes standpunktet ditt Gunn Karin? Korttenkthet eller mangel på empati?... fotballkampene kan du se uansett, men du vil betale 7 milliarder for at fotballkampene skal spilles i Norge, men stort sett alle nordmenn som er interessert i fotball kommer likevel til å se disse kampene på TV... uansett hvilket land kampene spilles i.

  Hey... og med mitt forslag har du fremdeles 7 milliarder igjen i oljefondet som kan brukes en gang i fremtiden om det skulle knipe.

  SvarSlett
 4. Og en liten ting til... hvor mange av de fattige barna ... ja, de 85.000 fattige barna vil komme på fotballkamper som den norske stat har betalt 7 milliarder for tro du? Tror du familiene til disse barna kan prioritere å bruke penger på billetter til kamp for seg selv med barn?

  Svaret på spørsmålet du stiller til slutt i innlegget ditt sier seg kanskje selv når du får tenkt deg om?

  SvarSlett